RICH RICHER RICHEST!!!! ... Just with ONE click!!

December 30, 2010

CUTI UMUM 31 Disember 2010!!!!!

Salam All!!!
Tgh duk lepak2 ngan mama depan tv pg td, tiba-tiba dengar pembaca berita tu cakap "Perdana Menteri telah mengumumkan 31 Disember 2010 Cuti Umum!!!" Apa???? Public Holiday??? Jumaat ini a.k.a esok???!!!! Yabedabedu.... Siap2 packing terus balik Muar ptg ni!!! Yeay!!! 

Thanks to our football team who gives us AFF Suzuki Cup 2010 cum  PUBLIC HOLIDAY!!! (This is more important to me!!!) Thanks guys!! Much Obliged :)

Comment:
Goalkeeper Khairul Fahmi Che Mat (KFCM) yg paling HEBAT!!!  
Penalti pun boleh tepis!!
Boleh ganti si kembar jadi model Nike pasni!!

December 29, 2010

AFF Suzuki Cup : Malaysia 4 Indonesia 2

TAHNIAH dan TERIMA KASIH kepada skuad Harimau kita sebab jadi juara AFF Suzuki Cup..Walau pun main kat tempat lawan ; kalah 2-1...tapi aku sgt2 puas hati...Aritu da menang 3-0 kat Malaysia..Terima kasih sebab berikan kegembiraan kepada rakyat Malaysia.. Esok leh rembat gambar K.Rajagopal (pakcik jurulatih yg bersemangat waja) dari blog Mr.Scott.. Nampaknya penghujung tahun yg sangat baik utk Malaysia..Tak ada berita baik ker dari PM??
 
Safee Sali - penjaring terbanyak..Tahniah lagi. 

December 17, 2010

MESTI AMBIL TAHU!!! Prosedur Jual Beli Rumah

Walaupun dah beribu jualbeli tanah aku uruskan masa praktis dulu, tapi agak cuak bila berkaitan jualbeli rumah sendiri..Maklum, first house dan deposit yg dibayar tu bukan sikit..Itulah saving aku sepanjang 4 tahun bekerja..Lagipun, aku kena TRUST 100% lawyer yg buat S&P aku..Boleh tak aku draft Agreement sendiri? hehehe..Apa aku nak share ngan korang (MESTI AMBIL TAHU TAU!!) click read more tu..

Info Sebelum Membeli Rumah (from Developer)

Info ni untuk RUMAH BARU iaitu beli dari Developer.. bukan yg sub-sale (beli dari owner).. Check this two out (click kat read more k):
  • The housing developer punya license and it is still valid.
  • The housing developer ada advertisement dan sales permit and it is still valid. 

Info Sebelum Membeli Rumah..

Aku baru bayar earnest deposit rumah kt property agent. 26/11.Now tengah cari lawyer untuk prepare Sale and Purchase Agreement..Impian aku ada rumah sendiri sblm umur 30 tahun InsyaAllah bakal tercapai..Amin..Apa perlu aku pastikan? click read more


December 10, 2010

KERETA TERNIPIS : Best ni kalau dapat!

Hi, aku tengah jenjalan tadi ternampak satu blog ni ada gambar kereta ternipis (ala2 smartcar) di dunia.. Memang best la. Parents aku tak bagi bawa motor, apa kata aku suggest diorang belikan kereta yang cukup untuk sorang je duduk ni untuk aku gi kerja??

 Credit to Kisah 69

November 23, 2010

14 FINALIS ANUGERAH JUARA LAGU KE 25

http://media.mit.net.my/photo/59/1112009_juaraajl24%28a%29.jpg
Anugerah Juara Lagu ke 25 (9 Januari 2011) yang paling dinantikan..Ada 2 lagu Faizal Tahir!!! Macam tahun lepas AJL ke 24 beliau dapat no 3 lagu BENCHINTA..AJL ke 23 masuk 2 lagu juga iaitu SAMPAI SYURGA (Persembahan Terbaik) ngan CUBA! AJL ke 22 dgn lagu MAHAKARYA CINTA dan KASIH TERCIPTA.. Apa gimik beliau kali ni?? huhuhu.. Me yg ngantuk mlm tadi, sanggup sengkang mata sampai jam 11.30p.m tunggu result. Alhamdulillah sangat tidak menghampakan. walaupun sore beliau agak serak (sore throat mungkin) .selain FT, artis2 lain tak kurang hebatnya..

1.  Faizal Tahir - Hanyut  
2.  Shahir - Kebahagiaan Dalam Perpisahan 
3.  Hafiz - Noktah Cinta  
4.  Meet Uncle Hussain - Drama King (sore Black ni best)  
5.  Adira - Ku Ada Kamu (lagu best tapi sore dia besar..) 
6.  Yuna - Cinta Sempurna (sore best-lunak)
7.  A.P.I - Pelita
8.  Tomok - Berlari (rambut kasi kemas skit nnt yea)
9.  Black - Sofia Jane (buat gimik panggil Sofea jadi model) 
10. Stacy - Jahat
11. Faizal Tahir - Selamat Malam
12. Hujan - Mencari Konklusi
13. Bunkface - Extravaganza
14. Ana Raffali - Tolong Ingatkan Aku (please be NORMAL k..)
Comment:
Moga rezeki FT!! BEST VOCAL, BEST PERFORMANCE dan JUARA LAGU!!!!

THE 'LOST' OF THE RING

Apa korang buat yea kalau Cincin Nikah or Kahwin hilang? Alasan yg nak diberikan pada pasangan? Kalau ikut warungkopi (fenin sikit Bahasa Indonesia) alasannya boleh terima gak:

1. Enggan memakai cincin kawin karena merasa sayang.
2. Cincin termasuk sebagai salah satu jenis perhiasan.
3. Enggan memakai cincin karena tak mau dianggap pamer.
4. Bisa menarik perhatian orang asing untuk bertanya yang bukan-bukan.
5. Faktor keamanan jadi alasan pria enggan memakai cincin kawin.


Apapun alasannya, pada aku, maknanya tak baik..
sebab... KENA KELUAR DUIT LAGI BELI YANG BARU.Hehehe.
Apapun aku suka komen dalam blog Mr Ben ni..

Comment:
Mr Scott, alasan anda diterima seikhlas hati :)

November 11, 2010

SIMPTOM PENYAKIT DAN RAWATAN

 

Jom kita share tanda-tanda samada badan anda SIHAT @ TIDAK..  
Click sini


November 9, 2010

AWAS!! SHAKEN BABY SYNDROM


shaken_baby 
Shaken Baby Syndrome (SBS) atau sindrom bayi yang digoncang dapat menyebabkan kematian mendadak. Menurut profesor Hans-Juergen Nentwich, goncangan keras selama lima saat saja sudah cukup untuk merosakkan fungsi otak bayi anda. Bayi 0-3 tahun memiliki otot leher yang lemah namun memiliki kepala yang berat dan besar. Selain itu terdapat rongga dan celah antara otak dan tulang untuk pertumbuhan otak bayi. Jika anda menggoncang bayi anda maka akan ada pergerakan atau perpindahan otak bayi anda yang akibatnya membuat otak bayi membengkak dan perdarahan pada pembuluh darah.

Berikut TIPS Mencegah SBS
* Jangan menggoncang bayi di bawah umur 3 tahun!
* Jangan lupa menyangga kepala bayi dengan tangan.
* Pentingnya melindungi kepala bayi Anda (bagitau baby sitter bayi Anda)
* Pastikan semua orang yang dekat dan sering menggendong bayi Anda tahu benar bahayanya seorang bayi jika digoyang.
* Jika dengan sengaja/tidak sengaja, Anda menggoncang-goncang bayi Anda, segera bawa bayi Anda ke doktor untuk diperiksa. Pendarahan di dalam otak hanya dapat diubati jika anda segera memberitahu kepada doktor bahwa Anda baru saja menggoncang bayi anda. Cara ini akan menyelamatkannya.

November 8, 2010

MATI SYAHID

Sabda Nabi Muhammad SAW didalam hadith riwayat Maa-lik, Ahmad, Abu Daud, an-Nasaa-i, Ibnu Hibbaa-n:

الشَّهَادَةُ سَبْعٌ سِوَى الْقَتْلِ فِي سَبِيْلِ اللهِ: الْمَطْعُوْنُ شَهِيْدٌ وَاْلغَرِقُ شَهِيْدٌ وَصَاحِبُ ذَاتِ اْلجَنْبِ شَهِيْدٌ وَالْمَبْطُوْنُ شَهِيْدٌ وَصَاحِبُ الْحَرِيْقِ شَهِيْدٌ وَالَّذِي يَمُوْتُ تَحْتَ الْهَدْمِ شَهِيْدٌ وَالْمَرْأَةُ تَمُوْتُ بِجُمْعٍ شَهِيْدٌ

Maksudnya: 
Orang yang mati syahid selain mati terbunuh pada jalan Allah (di medan perang) ada tujuh:
1) Mati sakit taun adalah syahid.
 
2) Mati lemas adalah syahid.
3) Mati sakit paru-paru adalah syahid.
4) Mati sakit perut adalah syahid.
5) Mati terbakar adalah syahid.
6) Mati dihempap benda keras adalah syahid.
7) Perempuan yang mati disebabkan anak yang dikandungnya adalah syahid.

November 1, 2010

TAFSIR MIMPI...

http://i190.photobucket.com/albums/z128/natadee_aew/sleep.jpg
Eiii ngeri betul.. 
Hari Sabtu lepas tgh2 syok tidur, mimpi Cik Ponti la pulak. tak nmpak, tp dlm mimpi tu tahu dia ada kat belakang.. siap baca2 ayat kursi lg dlm mimpi then terbangun tgk jam tepat 3 pg.. m..tanya2 org katanya ada org hantar 'benda'..ish ya ker? tp search kat alibastomi pula lain..Klu ada yg tau maknanya jom share..click read more k :)

October 25, 2010

DSLR PHOTOGRAPHY CONTEST - Fotokem

Photographers out there !!! Chances to win great prizes!!!
Hurry.. Turn your pic into Nikon D90 :)
Contest Ends 19 November 2010.
more info : click here

Comment:
En Scott, it's your chance to grab! Gud luck!!

ISLAMIC FASHION FESTIVAL : Islamic ker??


Prince Albert II of Monaco speaks with Malaysia's Prime Minister  Najib Razak (L) and his wife Rosmah Mansor as they arrive at the Islamic  Fashion Festival in Monte Carlo August 9, 2010.(L-R) Malaysia's Prime Minister Najib Razak, his wife Rosmah  Mansor, Prince Albert II of Monaco, Maira Nazarbayev of Kazakhstan and  Qatar's Prime Minister Sheikh Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al-Thani pose as  they arrive at the Islamic Fashion Festival in Monte Carlo August 9,  2010.Prince Albert II of Monaco, Malaysia’s Prime Minister Najib Razak and his wife Rosmah Mansor
A  model presents a creation by Cameroun designer Parfait Behen during the  Islamic Fashion Festival in Monte Carlo August 9, 2010.
Ada perkataan “Muhammad” dalam tulisan Arab secara terbalik diguna dan dipakai di dada model ni yang tidak menutup aurat.
A  model presents a creation by Indonesian designer Ghea Panggabean during  the Islamic Fashion Festival in Monte Carlo August 9, 2010.A  model presents a creation by Palestinian designer Hindi Mahdi during the  Islamic Fashion Festival in Monte Carlo August 9, 2010. 
Depan, belakang semua dedah
A  model presents a creation  by Palestinian designer Hindi Mahdi during  the Islamic Fashion Festival in Monte Carlo August 9, 2010. 
Mohon maaf dan lantik penasihat syariah, kata Asri 
Mereka yang terlibat dengan penganjuran Festival Busana Muslim di Monte Carlo, 9 Ogos lalu perlu membuat permohonan maaf kepada umat Islam kerana tindakan mereka itu adalah satu penghinaan kepada Islam, kata bekas mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainul Abidin.Sama sekali ia tidak Islamik. Islam tidak menghalang fesyen untuk wanita, tetapi mesti dengan prinsip dan etika yang tersendiri.” katanya.
Menurut Dr Asri, adalah bahaya untuk isteri pemimpin utama negara Islam terlibat dengan hal-hal yang seperti itu kerana ia akan memberikan mesej Islam yang salah kepada dunia.
“Apatah lagi Malaysia dianggap salah sebuah negara Islam yang penting. Kepimpinan negara akan rosak jika isteri-isteri pemimpin utama ini cuba menonjolkan diri sehingga tidak teliti dan tidak lagi memikir buruk baik sesuatu tindakan.Perbuatan seperti ini akan merosakkan kepimpinan sesebuah negara yang majoritinya muslim,” katanya.
Rosmah, pada pembukaan majlis itu dilaporkan berkata Fesyen busana Muslim kian pesat berkembang menjadi perniagaan menguntungkan dengan pasaran semasa kini dianggarkan bernilai lebih US$96 bilion (RM302 bilion) setahun. Bernama juga melaporkannya sebagai berkata: “Festival Fesyen Islam ini sebenarnya bertujuan memberi noktah kepada kelaziman bahawa wanita Islam tidak mempunyai citarasa gaya. Sebaliknya, pakaian berkonsepkan Islamik mempunyai gaya yang tersendiri, dan hari ini ia mulai menarik semakin lebih banyak perhatian, kerana trend arus perdana semakin menjadi tidak senonoh, mengghairahkan dan provokatif, tidak menarik kepada lebih ramai pengguna konservatif,” katanya.

Comment:
No comment..Sendiri mahu ingatla..
Erk.. Taubat..taubat..taubat..
credit : pinkturtle dan cari

October 22, 2010

MENCARI RUMAH IDAMAN??


http://www.bebas-hutang.com/wp-content/uploads/2010/09/mapex2010-midvalleycity.jpg

Looking to buy a home?
MAPEX 2010 (Malaysia Property Expo) Exhibition
Date    : 22 October 2010 - 24 October 2010
Venue : Hall 2 & Hall 3 Foyer, Mid Valley Exhibition Centre
 Comment:
 Jom pakat serbu..Aku pun tgh duk cari umah ni.. Tapi tak dpt gi yg ni. 
 Nak balik Muar jumpa Erfan.

October 21, 2010

RUNAWAY BRIDE Ms Rozaliya : HILANG kini dah JUMPA


KRONOLOGI KES ROZALIYA MAT LAZIM (20 tahun):
13 Oktober 2010
- Rozaliya keluar bersama tunangnya, Mohd Helmi Mohd Noor, 24, untuk membeli kelengkapan majlis perkahwinan di bandar Kuantan.
- Selepas membeli-belah, Mohd Helmi pulang ke pejabat seketika kerana ada urusan penting untuk diselesaikan dan akan menjemputnya sekembali dari pejabat kira-kira jam 3 petang hari itu.
- Rozaliya menghantar sms kepada tunangnya ‘ada dua lelaki sedang mengekori’ dan ‘abang datang cepat, saya takut'
- Selepas itu Rozaliya tidak dapat dihubungi

19 Oktober 2010
Tindakan suspek cuba larikan diri curigakan bakal mentua
- Keluarga Rozaliya bingung tunang mangsa dikatakan cuba melarikan diri dan sukar dihubungi sejak semalam sehinggalah Mohd Helmi menjawab panggilan jam 5.30 petang, menyatakan dia berada di Johor Bahru.
- Apabila dihubungi semula adik Sabariah selepas itu, dia mendakwa berada di Melaka pula. 
- Mula lah episod SYAK WASANGKA TUNANGNYA terlibat dlm kehilangan Rozaliya..
 
20 Oktober 2010
- Mcm Magika! Rozaliya ditemui di Bukit Bintang! 
- Masih Hidup dan Selamat!
- Bekerja di 7elevan di BB (nasib pandai keja kat 7e, buatnya kena jual ke, jd mangsa mat rempit ke tak ke naya)

23 Oktober 2010
- Sah PUTUS TUNANG..m..

Moral:
1. Jgn tinggalkn tunang sorang2 ms shopping
2. Jgn tuduh2 tunang anak tu, walhal anak sendiri yg buat masalah
3. Jgn buat keputusan melulu, last2 kau dan keluarga kau yg malu
4. Jgn susahkan mak bapa, polis, org kampung dan warga Malaysia!
 

21.10.2010: LIGA JUARA-JUARA EROPAH UEFA


  • Manchester United vs Bursaspor:  Manchester menang tipis dengan 1-0 di tempat sendiri hasil jaringan Nani seawal minit ke-7. Gol tersebut hasil bola yang dihantar oleh Darren Fletche
  • Inter Milan vs Tottenham Hotspur: Tottenham bermain dengan baik walaupun gagal mendapat kemenangan di gelanggan lawan apabila tewas 3-4 kepada juara Liga Juara-Juara 2009/2010, Inter Milan. Bale (Tottenham) telah menjaringkan hat-trick
  • Barcelona vs Kobenhavn: Barcelona tidak menghampakan peminat setia mereka apabila Messi telah menjaringkan dua gol dengan keputusan tamat perlawanan Barcelona 2-0 Kobenhavn
Sumber: Uefa
Credit : Sharinginfoz

October 18, 2010

PANTANG LARANG ORANG MELAYU

Aku nk share skit ngan kawan2.Just kepercayaan masyarakat Melayu bertujuan mendidik masyarakat agar mengamalkan nilai-nilai murni dalam kehidupan. Bukan untuk dipercayai tetapi untuk dihayati mesej yang tersembunyi di sebalik  pantang larang yang telah diperturunkan secara lisan sejak zaman berzaman (ngan komen aku sendiri )..Click read more



October 15, 2010

** BAJET 2011 : SUKA @ DUKA??

[najib[5].jpg]
PARLIMEN, 15 Oktober 2010
BUDGET 2011 dah diumumkan dan antara BERITA GEMBIRA yg disampaikan oleh Datuk Seri Najib Tun Razak (Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan Malaysia) ialah government staff Gred 54 ke bawah dapat bonus RM500 (En Scott tahniah ya..sila jgn lupa saya dan Erfan) dan cuti bersalin 90 hari (swasta dpt gak ker?). Lagi berita sila click read more:

Chocolate lovers!! It's MALAYSIA Cocoa Chocolate Day 2010!!

Chocolate

Malaysia Cocoa & Chocolate Day 2010

  15 to 17 October 2010
Time: 10am – 8pm

Location
Hall 2 Mid Valley Exhibition Centre
Mid Valley Megamall
Kuala Lumpur

I’ll admit it upfront. Me and my beloved Mum are straight up, hard core chocoholic. It has been for years. For those who are just like us, there will be plenty of free samples to be eaten!!

This event is organized by Malaysia Cocoa Board. It will showcase all varieties of chocolate and products that are made from cocoa (oh how i cant wait!!!!)

Comment:
Cant describe with words!! 

October 14, 2010

PROTON INSPIRA - Smart guys get it

http://2.bp.blogspot.com/_Gfrqer9-4gQ/TLT_WvUJNCI/AAAAAAAAEro/UKHl9bFqUVg/s1600/proton_inspira01.jpg 
Wah..memang cantik !!  
Proton Waja replacement model : PROTON INSPIRA
 Starts from RM79,880 (1.8 manual)
Available in RED, WHITE, BLACK n SILVER
proton-p390a-02DSC_0696b
Dah open utk booking dgn deposit hanya RM1,000
As an appreciation to early birds, Proton offer 2 years (50,000km) free service package worth RM1,658 including parts and labor to the buyer who takes delivery before 31/12/2010.

Comment:
En Scott sibuk cari rumah, aku berangan lak nk tukar keta.. huhuhu..

Credit to paultan

September 29, 2010

Credit Card - Bankrupt??

If you are considering filing bankruptcy, do not use your credit cards!
Past 3 months ni aku ada dapat calls. Kata nk confirmkn penggunaan credit card..Aku ckp 'Saya takda Credit Card' Bestnya, terus talian diPUTUSkan.Lg best, no dia 016 XXX XXX.. Bayangkan klu dilayan, dia minta no account/pin no atm? credit card ni buat hidup dlm KETAKUTAN.. Dpt calls pelik2, credit card HILANG nnt disalahguna, hutang byk jd BANKRUPT, jd satu PEMBAZIRAN..Hish.. kita nk SENANG (tak yah bw CASH dan kumpul POINTS) tp jd lg SUSAH.. T'nmpk satu story SERAM di blog MAMA3H aku ringkaskan la..

"cerita salah sorang cikgu kat tempat tuisyen mama..suami beliau telah mendpt call dr seseorg ..katanya dr bank.....bgtau yg penggunaan kad kredit MBF telah melebihi RM10k..xde pun apply cr card MBF..tp pemanggil tu bgtau yg dia xleh nak tolong apa2 melainkan kena kita sendiri call ke Bank Negara utk membuat penutupan akaun..... dia pun bg no Bank Negara..suami beliau call bank no yg diberi..dan yg menjawabnya sebiji cam operator.. pastu bila dh disambungkan ke bhgn card credit.....dia minta segala mcm no akaun yg kita ada..siap ngan no pin / password sekali.....so bg jerlah apa yg diminta.....ok...SETTLE.... bila dh letak tepon..setengah jam selepas tu baru rasa diri tertipu...check akaun..rm 3000++ dah lesap yang buat kerja nie semuanya suaranya CINA..... "

Moralnya: Using Credit Cards After You’ve Decided to File Bankruptcy :)

September 22, 2010

Tukar NESCAFE jadi EMAS !!

Minum Nescafe, dapat KOLE EMAS??? Itu la Contest terbaru dari Nescafe!! Best ni! Grand Prize dapat KOLE EMAS @ GOLD MUG worth RM100,000-00.. Nasib baik kami suami isteri memang Nescafe Addict! Boleh la cuba nasib..Sambil minum, try luck huhu.. 

Kalau tak dapat yg Grand Prize tu, dapat Gold Mug Locket  yang bernilai RM3,000 pun ok apa... Sekarang ni da main emas aja.. So apalagi kawan2, rebut jom!! Mana tau ada rezeki kita..

Contest : 1/10/2010 - 31/12/2010
Terms and conditions apply.
Visit website for participation details.
Call 1 800 883 433 for enquiries.
Visit: http://www.nescafe.com.my/nescafe_gold_mug.html

September 2, 2010

MALAYSIAN and INDONESIAN!! Baca ni!!

Round2 blog org, aku terjumpa satu blog ni yg buat aku MENDIDIH!! Credit to http://mazidulakmal.blogspot.com.. Cuba korang tgk blog ni POORINDONESIAN (korang tgk le sendiri, nasib dia takde Nuffnang, klu tak da beribu Buffered Earning dia) Aku letak skit la ISU nya:
 Kami Bukan Ciplak Kok, Cuma Mencontek Aja ! 
 Ala.. hal kecik ler!!  Siapa sebenarnya MALING!!! 
click read more tau!!
Related Posts with Thumbnails

MUST CLICK

MUST CLICK
Easy and Quick SEARCH

d.u.i.t