RICH RICHER RICHEST!!!! ... Just with ONE click!!

September 29, 2010

Credit Card - Bankrupt??

If you are considering filing bankruptcy, do not use your credit cards!
Past 3 months ni aku ada dapat calls. Kata nk confirmkn penggunaan credit card..Aku ckp 'Saya takda Credit Card' Bestnya, terus talian diPUTUSkan.Lg best, no dia 016 XXX XXX.. Bayangkan klu dilayan, dia minta no account/pin no atm? credit card ni buat hidup dlm KETAKUTAN.. Dpt calls pelik2, credit card HILANG nnt disalahguna, hutang byk jd BANKRUPT, jd satu PEMBAZIRAN..Hish.. kita nk SENANG (tak yah bw CASH dan kumpul POINTS) tp jd lg SUSAH.. T'nmpk satu story SERAM di blog MAMA3H aku ringkaskan la..

"cerita salah sorang cikgu kat tempat tuisyen mama..suami beliau telah mendpt call dr seseorg ..katanya dr bank.....bgtau yg penggunaan kad kredit MBF telah melebihi RM10k..xde pun apply cr card MBF..tp pemanggil tu bgtau yg dia xleh nak tolong apa2 melainkan kena kita sendiri call ke Bank Negara utk membuat penutupan akaun..... dia pun bg no Bank Negara..suami beliau call bank no yg diberi..dan yg menjawabnya sebiji cam operator.. pastu bila dh disambungkan ke bhgn card credit.....dia minta segala mcm no akaun yg kita ada..siap ngan no pin / password sekali.....so bg jerlah apa yg diminta.....ok...SETTLE.... bila dh letak tepon..setengah jam selepas tu baru rasa diri tertipu...check akaun..rm 3000++ dah lesap yang buat kerja nie semuanya suaranya CINA..... "

Moralnya: Using Credit Cards After You’ve Decided to File Bankruptcy :)

September 22, 2010

Tukar NESCAFE jadi EMAS !!

Minum Nescafe, dapat KOLE EMAS??? Itu la Contest terbaru dari Nescafe!! Best ni! Grand Prize dapat KOLE EMAS @ GOLD MUG worth RM100,000-00.. Nasib baik kami suami isteri memang Nescafe Addict! Boleh la cuba nasib..Sambil minum, try luck huhu.. 

Kalau tak dapat yg Grand Prize tu, dapat Gold Mug Locket  yang bernilai RM3,000 pun ok apa... Sekarang ni da main emas aja.. So apalagi kawan2, rebut jom!! Mana tau ada rezeki kita..

Contest : 1/10/2010 - 31/12/2010
Terms and conditions apply.
Visit website for participation details.
Call 1 800 883 433 for enquiries.
Visit: http://www.nescafe.com.my/nescafe_gold_mug.html

September 2, 2010

MALAYSIAN and INDONESIAN!! Baca ni!!

Round2 blog org, aku terjumpa satu blog ni yg buat aku MENDIDIH!! Credit to http://mazidulakmal.blogspot.com.. Cuba korang tgk blog ni POORINDONESIAN (korang tgk le sendiri, nasib dia takde Nuffnang, klu tak da beribu Buffered Earning dia) Aku letak skit la ISU nya:
 Kami Bukan Ciplak Kok, Cuma Mencontek Aja ! 
 Ala.. hal kecik ler!!  Siapa sebenarnya MALING!!! 
click read more tau!!
Related Posts with Thumbnails

MUST CLICK

MUST CLICK
Easy and Quick SEARCH

d.u.i.t