RICH RICHER RICHEST!!!! ... Just with ONE click!!

October 25, 2010

ISLAMIC FASHION FESTIVAL : Islamic ker??


Prince Albert II of Monaco speaks with Malaysia's Prime Minister Najib Razak (L) and his wife Rosmah Mansor as they arrive at the Islamic Fashion Festival in Monte Carlo August 9, 2010.(L-R) Malaysia's Prime Minister Najib Razak, his wife Rosmah Mansor, Prince Albert II of Monaco, Maira Nazarbayev of Kazakhstan and Qatar's Prime Minister Sheikh Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al-Thani pose as they arrive at the Islamic Fashion Festival in Monte Carlo August 9, 2010.Prince Albert II of Monaco, Malaysia’s Prime Minister Najib Razak and his wife Rosmah Mansor
A model presents a creation by Cameroun designer Parfait Behen during the Islamic Fashion Festival in Monte Carlo August 9, 2010.
Ada perkataan “Muhammad” dalam tulisan Arab secara terbalik diguna dan dipakai di dada model ni yang tidak menutup aurat.
A model presents a creation by Indonesian designer Ghea Panggabean during the Islamic Fashion Festival in Monte Carlo August 9, 2010.A model presents a creation by Palestinian designer Hindi Mahdi during the Islamic Fashion Festival in Monte Carlo August 9, 2010. 
Depan, belakang semua dedah
A model presents a creation by Palestinian designer Hindi Mahdi during the Islamic Fashion Festival in Monte Carlo August 9, 2010. 
Mohon maaf dan lantik penasihat syariah, kata Asri 
Mereka yang terlibat dengan penganjuran Festival Busana Muslim di Monte Carlo, 9 Ogos lalu perlu membuat permohonan maaf kepada umat Islam kerana tindakan mereka itu adalah satu penghinaan kepada Islam, kata bekas mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainul Abidin.Sama sekali ia tidak Islamik. Islam tidak menghalang fesyen untuk wanita, tetapi mesti dengan prinsip dan etika yang tersendiri.” katanya.
Menurut Dr Asri, adalah bahaya untuk isteri pemimpin utama negara Islam terlibat dengan hal-hal yang seperti itu kerana ia akan memberikan mesej Islam yang salah kepada dunia.
“Apatah lagi Malaysia dianggap salah sebuah negara Islam yang penting. Kepimpinan negara akan rosak jika isteri-isteri pemimpin utama ini cuba menonjolkan diri sehingga tidak teliti dan tidak lagi memikir buruk baik sesuatu tindakan.Perbuatan seperti ini akan merosakkan kepimpinan sesebuah negara yang majoritinya muslim,” katanya.
Rosmah, pada pembukaan majlis itu dilaporkan berkata Fesyen busana Muslim kian pesat berkembang menjadi perniagaan menguntungkan dengan pasaran semasa kini dianggarkan bernilai lebih US$96 bilion (RM302 bilion) setahun. Bernama juga melaporkannya sebagai berkata: “Festival Fesyen Islam ini sebenarnya bertujuan memberi noktah kepada kelaziman bahawa wanita Islam tidak mempunyai citarasa gaya. Sebaliknya, pakaian berkonsepkan Islamik mempunyai gaya yang tersendiri, dan hari ini ia mulai menarik semakin lebih banyak perhatian, kerana trend arus perdana semakin menjadi tidak senonoh, mengghairahkan dan provokatif, tidak menarik kepada lebih ramai pengguna konservatif,” katanya.

Comment:
No comment..Sendiri mahu ingatla..
Erk.. Taubat..taubat..taubat..
credit : pinkturtle dan cari

0 REAL slim SHADY shout out:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

MUST CLICK

MUST CLICK
Easy and Quick SEARCH

d.u.i.t