RICH RICHER RICHEST!!!! ... Just with ONE click!!

November 23, 2010

14 FINALIS ANUGERAH JUARA LAGU KE 25

http://media.mit.net.my/photo/59/1112009_juaraajl24%28a%29.jpg
Anugerah Juara Lagu ke 25 (9 Januari 2011) yang paling dinantikan..Ada 2 lagu Faizal Tahir!!! Macam tahun lepas AJL ke 24 beliau dapat no 3 lagu BENCHINTA..AJL ke 23 masuk 2 lagu juga iaitu SAMPAI SYURGA (Persembahan Terbaik) ngan CUBA! AJL ke 22 dgn lagu MAHAKARYA CINTA dan KASIH TERCIPTA.. Apa gimik beliau kali ni?? huhuhu.. Me yg ngantuk mlm tadi, sanggup sengkang mata sampai jam 11.30p.m tunggu result. Alhamdulillah sangat tidak menghampakan. walaupun sore beliau agak serak (sore throat mungkin) .selain FT, artis2 lain tak kurang hebatnya..

1.  Faizal Tahir - Hanyut  
2.  Shahir - Kebahagiaan Dalam Perpisahan 
3.  Hafiz - Noktah Cinta  
4.  Meet Uncle Hussain - Drama King (sore Black ni best)  
5.  Adira - Ku Ada Kamu (lagu best tapi sore dia besar..) 
6.  Yuna - Cinta Sempurna (sore best-lunak)
7.  A.P.I - Pelita
8.  Tomok - Berlari (rambut kasi kemas skit nnt yea)
9.  Black - Sofia Jane (buat gimik panggil Sofea jadi model) 
10. Stacy - Jahat
11. Faizal Tahir - Selamat Malam
12. Hujan - Mencari Konklusi
13. Bunkface - Extravaganza
14. Ana Raffali - Tolong Ingatkan Aku (please be NORMAL k..)
Comment:
Moga rezeki FT!! BEST VOCAL, BEST PERFORMANCE dan JUARA LAGU!!!!

THE 'LOST' OF THE RING

Apa korang buat yea kalau Cincin Nikah or Kahwin hilang? Alasan yg nak diberikan pada pasangan? Kalau ikut warungkopi (fenin sikit Bahasa Indonesia) alasannya boleh terima gak:

1. Enggan memakai cincin kawin karena merasa sayang.
2. Cincin termasuk sebagai salah satu jenis perhiasan.
3. Enggan memakai cincin karena tak mau dianggap pamer.
4. Bisa menarik perhatian orang asing untuk bertanya yang bukan-bukan.
5. Faktor keamanan jadi alasan pria enggan memakai cincin kawin.


Apapun alasannya, pada aku, maknanya tak baik..
sebab... KENA KELUAR DUIT LAGI BELI YANG BARU.Hehehe.
Apapun aku suka komen dalam blog Mr Ben ni..

Comment:
Mr Scott, alasan anda diterima seikhlas hati :)

November 11, 2010

SIMPTOM PENYAKIT DAN RAWATAN

 

Jom kita share tanda-tanda samada badan anda SIHAT @ TIDAK..  
Click sini


November 9, 2010

AWAS!! SHAKEN BABY SYNDROM


shaken_baby 
Shaken Baby Syndrome (SBS) atau sindrom bayi yang digoncang dapat menyebabkan kematian mendadak. Menurut profesor Hans-Juergen Nentwich, goncangan keras selama lima saat saja sudah cukup untuk merosakkan fungsi otak bayi anda. Bayi 0-3 tahun memiliki otot leher yang lemah namun memiliki kepala yang berat dan besar. Selain itu terdapat rongga dan celah antara otak dan tulang untuk pertumbuhan otak bayi. Jika anda menggoncang bayi anda maka akan ada pergerakan atau perpindahan otak bayi anda yang akibatnya membuat otak bayi membengkak dan perdarahan pada pembuluh darah.

Berikut TIPS Mencegah SBS
* Jangan menggoncang bayi di bawah umur 3 tahun!
* Jangan lupa menyangga kepala bayi dengan tangan.
* Pentingnya melindungi kepala bayi Anda (bagitau baby sitter bayi Anda)
* Pastikan semua orang yang dekat dan sering menggendong bayi Anda tahu benar bahayanya seorang bayi jika digoyang.
* Jika dengan sengaja/tidak sengaja, Anda menggoncang-goncang bayi Anda, segera bawa bayi Anda ke doktor untuk diperiksa. Pendarahan di dalam otak hanya dapat diubati jika anda segera memberitahu kepada doktor bahwa Anda baru saja menggoncang bayi anda. Cara ini akan menyelamatkannya.

November 8, 2010

MATI SYAHID

Sabda Nabi Muhammad SAW didalam hadith riwayat Maa-lik, Ahmad, Abu Daud, an-Nasaa-i, Ibnu Hibbaa-n:

الشَّهَادَةُ سَبْعٌ سِوَى الْقَتْلِ فِي سَبِيْلِ اللهِ: الْمَطْعُوْنُ شَهِيْدٌ وَاْلغَرِقُ شَهِيْدٌ وَصَاحِبُ ذَاتِ اْلجَنْبِ شَهِيْدٌ وَالْمَبْطُوْنُ شَهِيْدٌ وَصَاحِبُ الْحَرِيْقِ شَهِيْدٌ وَالَّذِي يَمُوْتُ تَحْتَ الْهَدْمِ شَهِيْدٌ وَالْمَرْأَةُ تَمُوْتُ بِجُمْعٍ شَهِيْدٌ

Maksudnya: 
Orang yang mati syahid selain mati terbunuh pada jalan Allah (di medan perang) ada tujuh:
1) Mati sakit taun adalah syahid.
 
2) Mati lemas adalah syahid.
3) Mati sakit paru-paru adalah syahid.
4) Mati sakit perut adalah syahid.
5) Mati terbakar adalah syahid.
6) Mati dihempap benda keras adalah syahid.
7) Perempuan yang mati disebabkan anak yang dikandungnya adalah syahid.

November 1, 2010

TAFSIR MIMPI...

http://i190.photobucket.com/albums/z128/natadee_aew/sleep.jpg
Eiii ngeri betul.. 
Hari Sabtu lepas tgh2 syok tidur, mimpi Cik Ponti la pulak. tak nmpak, tp dlm mimpi tu tahu dia ada kat belakang.. siap baca2 ayat kursi lg dlm mimpi then terbangun tgk jam tepat 3 pg.. m..tanya2 org katanya ada org hantar 'benda'..ish ya ker? tp search kat alibastomi pula lain..Klu ada yg tau maknanya jom share..click read more k :)
Related Posts with Thumbnails

MUST CLICK

MUST CLICK
Easy and Quick SEARCH

d.u.i.t