RICH RICHER RICHEST!!!! ... Just with ONE click!!

December 30, 2010

CUTI UMUM 31 Disember 2010!!!!!

Salam All!!!
Tgh duk lepak2 ngan mama depan tv pg td, tiba-tiba dengar pembaca berita tu cakap "Perdana Menteri telah mengumumkan 31 Disember 2010 Cuti Umum!!!" Apa???? Public Holiday??? Jumaat ini a.k.a esok???!!!! Yabedabedu.... Siap2 packing terus balik Muar ptg ni!!! Yeay!!! 

Thanks to our football team who gives us AFF Suzuki Cup 2010 cum  PUBLIC HOLIDAY!!! (This is more important to me!!!) Thanks guys!! Much Obliged :)

Comment:
Goalkeeper Khairul Fahmi Che Mat (KFCM) yg paling HEBAT!!!  
Penalti pun boleh tepis!!
Boleh ganti si kembar jadi model Nike pasni!!

December 29, 2010

AFF Suzuki Cup : Malaysia 4 Indonesia 2

TAHNIAH dan TERIMA KASIH kepada skuad Harimau kita sebab jadi juara AFF Suzuki Cup..Walau pun main kat tempat lawan ; kalah 2-1...tapi aku sgt2 puas hati...Aritu da menang 3-0 kat Malaysia..Terima kasih sebab berikan kegembiraan kepada rakyat Malaysia.. Esok leh rembat gambar K.Rajagopal (pakcik jurulatih yg bersemangat waja) dari blog Mr.Scott.. Nampaknya penghujung tahun yg sangat baik utk Malaysia..Tak ada berita baik ker dari PM??
 
Safee Sali - penjaring terbanyak..Tahniah lagi. 

December 17, 2010

MESTI AMBIL TAHU!!! Prosedur Jual Beli Rumah

Walaupun dah beribu jualbeli tanah aku uruskan masa praktis dulu, tapi agak cuak bila berkaitan jualbeli rumah sendiri..Maklum, first house dan deposit yg dibayar tu bukan sikit..Itulah saving aku sepanjang 4 tahun bekerja..Lagipun, aku kena TRUST 100% lawyer yg buat S&P aku..Boleh tak aku draft Agreement sendiri? hehehe..Apa aku nak share ngan korang (MESTI AMBIL TAHU TAU!!) click read more tu..

Info Sebelum Membeli Rumah (from Developer)

Info ni untuk RUMAH BARU iaitu beli dari Developer.. bukan yg sub-sale (beli dari owner).. Check this two out (click kat read more k):
  • The housing developer punya license and it is still valid.
  • The housing developer ada advertisement dan sales permit and it is still valid. 

Info Sebelum Membeli Rumah..

Aku baru bayar earnest deposit rumah kt property agent. 26/11.Now tengah cari lawyer untuk prepare Sale and Purchase Agreement..Impian aku ada rumah sendiri sblm umur 30 tahun InsyaAllah bakal tercapai..Amin..Apa perlu aku pastikan? click read more


December 10, 2010

KERETA TERNIPIS : Best ni kalau dapat!

Hi, aku tengah jenjalan tadi ternampak satu blog ni ada gambar kereta ternipis (ala2 smartcar) di dunia.. Memang best la. Parents aku tak bagi bawa motor, apa kata aku suggest diorang belikan kereta yang cukup untuk sorang je duduk ni untuk aku gi kerja??

 Credit to Kisah 69
Related Posts with Thumbnails

MUST CLICK

MUST CLICK
Easy and Quick SEARCH

d.u.i.t